800% omzetstijging en versterking van het merk

De uitdaging

  • Effectieve omni-channel marketingcampagnes ontwikkelen
  • Grote tracking problemen oplossen
  • Levenslange klantwaarde verhogen

Het resultaat

  • 800% omzetstijging
  • Verhoogde winst
  • Gesystematiseerde marketing funnel voor groei op lange termijn

Wat leer je van deze case study...


- Het belang van het bouwen van omni-channel marketingcampagnes

- Waarom dubbele attributie uw winstmarges zou kunnen schaden en hoe u tracking problemen kunt oplossen.

- Hoe u uw klantenbestand effectiever kunt benutten dan ooit tevoren.

- Hoe u enorme aanbodschaarste introduceert zonder uw klanten te irriteren

Invoering

We zijn begin 2020 met dit merk begonnen te werken, net toen de lockdown in de EU aan het versoepelen was. Dit bedrijf verkoopt voornamelijk beauty artikelen aan de Europese markt.

In onze prescriptieve analysefase voor deze klant merkten we een ernstig gebrek aan overeenstemming tussen marketingkanalen, weinig campagneplanning en slechte ad creative aandacht op elk platform.

Een belangrijk aandachtspunt voor dit merk was maximaal winst draaien op het hoogst mogelijke niveau... We wisten dat er met ons campagne management team, e-mail marketingspecialisten en growth hacking-technieken serieuze vooruitgang te boeken was.

Planning

Het bedrijf had simpelweg niet de tijd, ervaring of middelen om een ​​harmonieuze marketingstrategie te implementeren. Dus ons eerste actiepunt was om 3 maanden aan bewezen en effectieve campagnes te plannen.

Het was volkomen logisch dat ons team controle kreeg over elk aspect van de marketing van het merk... Facebook-advertenties, Google-advertenties, TikTok-advertenties, e-mailmarketing, het maken van advertentieafbeeldingen, het scripten van advertentievideo's en het bouwen van bestemmingspagina's.

Het congruent maken van de marketing op elk platform zorgde voor een onmiddellijke verbetering van de resultaten. En we zagen een omzetstijging van meer dan 100% in een kwestie van 2 weken. Omni-channel marketing heeft een samengesteld effect en elk platform werkt effectiever wanneer het wordt gecombineerd en het budget correct wordt toegewezen.

Tracking

Het toewijzen van budget op de juiste plaats is essentieel voor voorspelbare groei 
Dubbele attributie is een groot probleem waarmee e-combedrijven worden geconfronteerd, aangezien de meeste goede marketingbureaus op commissiebasis werken. Onze tracking garandeert dat er geen dubbele attributie plaatsvindt, wat betekent dat onze advertentiegegevens niet alleen nauwkeuriger zijn (waardoor we betere marketingbeslissingen kunnen nemen), maar dat we niet te veel in rekening brengen voor dubbele attributie op meerdere platforms.

Leverage

Nadat we een bredere kijk op de marketing funnel hadden genomen, merkten we een enorme pool van eerdere klanten op die niet werden benut. Een bekende wet van marketing is dat 80% van uw omzet afkomstig is van 20% van uw klanten.
Dus bouwden we een VIP e-mailsysteem uit.


Een VIP-systeem segmenteert in wezen de top 20% van uw klanten en behandelt ze met kortingen, aanbiedingen, nieuwe productaanbiedingen en nog veel meer. Dit betekent dat merkloyaliteit omhoog schiet, wat de lifetime value verhoogt en uiteindelijk resulteert in veel meer winst. We hebben dit systeem pas een paar weken na onze samenwerking met dit merk opgestart en de inkomsten uit e-mail zijn in een paar dagen tijd zwaar gestegen.

Schaarste

Schaarste en urgentie zijn hulpmiddelen die in de meeste merken kunnen worden geïmplementeerd zonder uw potentiële klanten van streek te maken ... Het moet alleen op het juiste moment en op de juiste plaats worden gebruikt. Dankzij doelgroep segmentatie op alle platforms kunnen we de relevantie van een aanbieding voor de potentiële klant vergroten. Bijvoorbeeld... We kunnen een lijst maken van potentiële klanten die bijna de trekker overhaalden voor een verkoop en hen super relevante aanbiedingen sturen via elk van onze marketingkanalen.

Dit niveau van aandacht en pro-activiteit is vereist voor merken die respectabele cijfers hopen te behalen.

Advertentiemateriaal

Boven alles was een focus op nieuwe creatieven en invalshoeken de belangrijkste drijfveer achter het succes van dit merk. Het ontwikkelen van een succesvol creatief format was essentieel voor ons om te begrijpen waar we onze marketing euro's konden verdubbelen. Een succesvol creatief formaat kan keer op keer worden herhaald.

De manier waarop mensen content consumeren is sinds een paar jaar geleden sterk veranderd en nu leidt UGC-content in combinatie met dynamische advertenties met onze resultaten. Dit bracht ons ertoe ons copywriting team te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat advertenties buitengewoon aantrekkelijk waren en up-to-date met trends. We hebben ook een video bewerkingsafdeling gebouwd om meer advertentiemateriaal van afzonderlijke video-opnames te hergebruiken en te ontwikkelen. Dit verlaagde de kosten van videoproductie en verhoogde onze advertentie-ROAS enorm.

Conclusie

Het hebben van een duidelijke roadmap en verwachte bestemming helpt ons om resultaten te behalen.

Dit merk had een duidelijk actieplan nodig in combinatie met new-age marketingtechnieken om naar het volgende niveau te schalen.

Merken moeten zich bewust zijn van aankomende marketingmogelijkheden, aangezien het landschap voor DTC zo vaak verandert. Een kleine verschuiving in creatieve strategie en platform heeft ons ertoe gebracht de omzet van dit merk en de algehele winstgevendheid van het bedrijf te verhogen.

Terug naar blog